Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

torstai 2. toukokuuta 2013

Kohti 7 miljoonan kalorin viikkoa

Vast'ikään päättynyt huhtikuu sujui melko urheilullisissa merkeissä. Sain kulutettua liikunta-aktiviteeteissa lähes 16 000 kilokaloria kaikkiaan 25 treenipäivän aikana. Kaikki eivät toki olleet mitään bodycombattia, vaan osa energiasta kului rennosti mm. laskettelurinteessä. Vuoden eka urheilukolmannes on vienyt ravinnostani 53 000 kcalia. Tämä on ihan kohtuullinen määrä, kun ottaa huomioon etten ole suorittanut päälajiani rullaluistelua vielä metriäkään. Harmina tietenkin se, että olen ulkoilun kiihdyttämänä ahtanut kitaani hiilihydraatteja ainakin 150 000 ylimääräisen kcalin verran ja tämä näkyy taas tukevoituneena ulkomuotona.

Osittain vappusyöminkien ym. velttoilun ryydittämänä olen alkanut kaavailla 7000 kcalin urheiluviikkoa. Tähän mennessä Endomondossani ei ole montaakaan yli 4 tonnista viikkoa ja vain yksi yli viisitonninen. Tänään tein jo asiaan liittyvää pohjatyötä ja testasin millainen juoksumäärä riittäisi 1000 kcaliin. Löysävauhtinen 14 km:n ja 1h 40 min juoksu näytti kuluttavan juuri tämän määrän. Crossaripaahtoa pitäisi tempoa yli 2h ja rullaluistelua vauhdista riippuen 1h 40-50min ja noin 23-25 km. Useana perättäisenä päivänä en kyllä pysty juoksemaan 14 kilometriä, joten varmaan pitää vähän kierrättää lajeja. En omista toimivaa sykevyötä, joten punttitreenejä ei tässä yhteydessä voi ottaa laskuihin mukaan. Jos ensi viikolla on mukavia ilmoja, ko. jaksoa voisi jo kokeilla edellyttäen, että keli on riittävän lämmin rullailuun.

Maarit lähetti blogistaan (http://maaritsblog.blogspot.fi) meille mielenkiintoisen haasteen. Kiitokset! Tähän on jo suorastaan velvollisuus löytää myös hra Pete vastaajan pallille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti