Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Rautahumppa täyttää vuoden

Tasan vuosi on kulunut niistä epämääräisistä tilinteon ja epäuskon viikoista, jotka päättyivät Peten ja Miksun yhteiseen katarsikseen ja Rautahumppa-kuntoilublogin perustamiseen ynnä avaussepustukseen. Vuosipäivä ei voisi kuntoilumielessä sujua murheellisimmissa merkeissä, sillä olen peräti neljän viikon terveen jakson viettäneenä taas varsin kiusallisessa ja voimat vieneessä flunssassa. Kuntoilusta en uskalla edes haaveilla ja ainoana, hmm riemunani on TV1:n oivaltavasti esittämät Suomisen perheen edesottamukset, jossa Ollin luonnottoman reipas ja ylväsryhtinen herraskakara sekaantuu jänskiin afääreihin ja konstnääreihin innokkaan Pipsa-siskonsa kera, ja asetti riman tulevien lapsitähtien erikivalle ja kliffalle teatteri-ilmaisulle kenties vuosikymmenien ajaksi.

Lohtua on tuonut myös suosikkilaulu- ja soitinorkesterini Stratovariuksen uusin albumi Nemesis, jonka kuuntelu aiheuttaa riutuneessa olemuksessani paikoitellen merkittäviä onnen tuokioita, sillä sen verran roisia musiikki-iloittelua ryhmä aikaansaa pitkästä, pitkästä aikaa. Powermetalli on vähän kuin Suomis-perheen elokuvat - sitä ajattelee helposti että yhden teoksen kokeneena arvaakin jo loput. Genreä on vaikea uudistaa, mutta nyt tämä uudistunut yhteispohjoismainen unioni on siinä onnistunut.

Mahdoinko vilustua viikonlopun jääriennoissa, vaikka kilometrejä tuli vaivaiset 20? Keli oli vielä ennen lauantain lumipyryjä varsin otollinen, ja jää, kuten kuvasta näkyy suorastaan peilimäinen. Olisi ollut kiva kokeilla sauvoilla maximivauhtia, uskoisin että 35 km/h olisi ylittynyt helpostikin.

Tilastojen perusteella Rautis vuoden aikana saanut 7500 sivukäyntiä, joista noin 6000 on tullut kotimaasta. Ylivoimaisesti suurin määrä tulee sivulle Blogilistan fitness-osion kautta. Arvatenkin kuolaavia peräkammarin poikia, jotka kuvittelevat, että Pete poseeraa näillä sivulla viekoittelevasti Better Bodies -trikoissa ja täten pettyvät, vaikka muuten ovatkin varsin toivottua Rautahumpan ydinkohderyhmää ja siis samaa uljasta ihmistyyppiä kuten blogin laatijatkin.

Saapa taas nähdä miten tämäkin flunssa vaikuttaa kuntoilu- ja painonhallintapyrkimyksiini jatkossa. Kenties saan uutta intoa ja kehokin siirtyy hetkeksi pois ylikunnon vaaravyöhykkeeltä.

2 kommenttia: