Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

maanantai 28. toukokuuta 2012

Boot Camp

Arvoisa lukijani. Varmaankin luulet, että osallistuin kuntosalimme Boot Camp -sessioon vastakkaisen sukupuolen tiirausmielessä, varsinkin kun tiedetään ryhmien olevan sukupuolijakaumaltaan hyvinkin naisvoittoisia. Vaikka epäilyksessäsi olisi mukana totuutta edes tarinan sidokseksi, arkitodellisuus muodostui varsin toisenlaiseksi. Ensinnäkin kyseessä oli ensimmäinen ryhmäliikuntatuntini ikinä, ja menin siihen pelkästään Johannan painokkaan ehdotuksen kannustamana ynnä kokeilumielellä. Toiseksi, ajattelin maratonin ja 3000m Cooperissa juosseena olevani kohtuullisessa kunnossa ja hoitavani kyseisen ryhmäliikunnan vähin vaivoin ja vieläpä punttipuolella lisätreenistä campin jälkeen nauttien.

Boot Campiin astuessani minulla ei ollut juuri ennakkokäsitystä liikesarjojen luonteesta. Liikkeitä ei tehty paljonkaan musiikin tahtiin ja mikä tärkeintä, liikkeitä oli mahdollista tehdä omassa tahdissa. Itselleni oli tietenkin kunnia asia, että pidin tahdin suhteellisen samana kuin ohjaajalla, toki liikepuhtaudessa olisi ollut sanomista, meiltä miehiltä kun taitaa puuttua lantiota ja ylävartaloa rytmikkäästi taivutteleva lihasryhmä ja/tai hermotusjärjestelmä. Noin 50 minuuttia jaksoin mukana, vatsaliikkeissä oli sitten jo pakko hidastaa tahtia. Itse Boot Campin liikesarjat olivat mielenkiintoinen yhdistelmä paikallaan juoksua, hyppyjä, potkuja ja nyrkkeilyliikkeitä. Myös etunojapunnerukset, joita yritin tehdä miesmäisesti päikiöiltä, alkoivat 45 sekunnin sessioissa hiukan hidastua. Heikoin kohtani Boot Campissä olivat ehdottomasti 90 asteen kyykyt, joita tehdessä reidet olivat nopeasti hapoilla, vaikka yritin harjoitella syväkyykkyjä kahvakuulien kanssa viime viikolla (ks. kuva).

Ai niin, jos luulette, että kanssaliikkujia ehtii Boot Campissa tiirailemaan, kannattaa arvata uudestaan. Jahka liikesarjan saa ohjaajan mallista katsottua, onkin pakko keskittyä omaan liikkumiseen, sen verran työlästä rytmi, rentous, liikerata ja ryhti on yhtä aikaa säilyttää. Erityiskiitos Ronnie James Dion Rock n' Roll Children -kappaleesta, joka oli mukana Campin musalistalla. Sillä jaksoin pitkälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti