Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Asessorin salikiireet - Rautahumppa feat. Teemu

Muutamat sateiset kesäkuun hetket ovat saaneet Rautahumpan kotimaan edustajat jälleen kuntosalirytkeen pariin. Petterihän maleksii tunnetusti edelleen Sunmaid-rusinoiden alkuperäisseuduilla, tekemässä paikallista ranskalaista punnerrusta, eli maistelemassa ranskalaisia perunoita. Tein tänään vierailun työpaikkani lähellä olevaan kuntokeitaaseen, jossa on alkuvuoden aikana tullutkin jo useaan otteeseen vierailtua. Kuten PT:mme Johanna varoitteli, vieraassa saliympäristöissä piilee poikkeuksetta soveltamisen ja saliohjelmasta lipeämisen vaara, koskapa tuttuja penkkejä tai painopakkahärveleitä ei ole kenties tarjolla. Tänään katselinkin saliohjelman ykköspäivää, eli selkä-ojentajasettiä ikävystyneenä ja päätin tehdä ainakin kahvakuulaa päivän piristykseksi.

Alkuun 1km juoksu matolla, jota seurasivat perinteiset ylätalja- ja hiihtoliikkeet sekä kahvakuula, kapea penkki ja ranskalainen punnerus mutkatangolla. Kapea penkki meni taas 22,5 kg:n käsipainoilla, josta olen vallan riemuissani. Lopuksi ojentajat 65 kg:n painopakalla ja 2,5 km mattojuoksua, josta 1 km 14,4 km/h:n vauhtia. Oikein kiva.

Kuinka ollakaan, törmäsin salitunnelmissa myös pitkäaikaiseen tuttuun, suorastaan Rautahumpan hangaround-memberiin, Teemuun, jota olemme jostakin syystä kutsuneet myös nimityksellä asessori-Teemu. Asessorihan on perinteinen pappisvirka ja hovioikeudessa osaston vanhin esittelijä. Kirjaimellisesti asessori merkitsee vieressäistujaa, joka tiukan treenin tiimellyksessä on aina tarpeen. Teemu teki ankaraa treeniä ja ottikin Rautikselta välittömästi turhat luulot ja itsepetoksessa elämisen eetokset pois heti alkuunsa, kuten lisäpaino-Timpakin aikoinaan teki. Ohessa kuva Teemun ankarasta ylävartalotreenistä 15 kg:n levypainolla, jossa punnusta viedään niskan takaa kiertävällä liikkeellä ja välillä vaihdetaan suuntaa.

Huomenna on vuorossa noin 46 km:n rullaluistelu, jos ilmat ovat kyseiselle liikuntamuodolle suosiolliset. Sitä ennen ehkä pikainen luistimien huolto, sillä tällä viikolla ei ole enää tarkoitus ottaa lähituntumaa nokialaiseen pyörätiepäälysteeseen, kuten viikko sitten kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti