Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Sukellus tuntemattomaan ja hieman rullaluistelua

Forecan sääasiantuntijat ovat viime päivinä iloksemme tiedottaneet lähiaikojen olevat ilmastoltaan lämpimiä ja pilvipoutaisia. Tässä innostuneena olen löytänyt itseni useasti luistelubaanalta. Tämä on tietenkin osaltaan vähentänyt salitreenausta, tosin väliaikaisesti, jahka Suomen suveen lähtemättömästi kuuluva kesäkuinen räntäsade ottaa vääjäämättömästi vallan.

Rullaluistimet sateensuojassa
Maanantaina luistelin 20 km työpaikalleni ja tiistaina tein saman reissun vieläpä edestakaisin. Sade yllätti paluumatkalla, mutta ehdin bussipysäkin katokseen ennen kuin pyöränlaakerit menivät vaihtokuntoon. Keskiviikkona tein rentoa lenkkiä töiden jälkeen ja olin ehtinyt noin 11 km, kunnes Kehon kuntoilufakiiri ja Menkalan markiisi, Rautahumpassa useasti vieraillut fitnessmaakari Timpa pirautti NMT/ARP-laitteeseeni. Päätimme, että Timpa tulisi seuraksi luistelulenkille. Luistelutaidot ovat Timpalla tunnetusti hieman puutteelliset, joten hän päättikin liittyä seuraani lenkkitossujen kera.
 
Timpan uljasta menoa, luistimilla pysyi perässä
vain vaivoin
Hyvät Rautahumpan lukijat, arvatkaapa muuttuiko luistelulenkkini keskinopeus Timpan mukaantulon jälkeen? Ehei! Timpa nimittäin paukutti seuraavat 14,8 km 67 minuutissa, eli keskimäärin 13,5 km/h ja noin 4min 30sek kilometrivauhtia. Tehkääpä perässä, hyvät sukkahousumiehet ja -naiset. Nöyryytykseni oli täydellinen kun aikani luistimilla steppailtuani päätin kokeillla oikeaoppista pesäpallosyöksyä ottaen vauhtia asfaltissa olevasta railosta. Hampaat olivat kuitenkin pikaisen päässälaskun jälkeen kokolailla tallella. Huomenna taas rullilla töihin ja kenties 45 km tiedossa. Mutta missä on Pete?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti