Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Treenimusat

Tiedän, tiedän. Ei olisi saanut mennä toipilaana tekemään salitreeniä. Enkä mennytkään. Tai oikeastaan menin, mutta tein kevyellä tatsilla ekan päivän, eli sitä ei itse asiassa voi edes treeniksi laskea. Ylätalja, alasveto koneessa, ylätaljahiihto, alataljasoutu, selänojennus, kapea penkki, ranskalainen penkki ja ojentajat taljassa. Ei paha, normaalin kovan viikon painoista otin 85-90%, eli hauskaa oli.

Peteä ei tänään näkynyt tai ehkä hän oli jo käynyt pelipaikoilla, kun en mainostanut meneväni gymiin. No, ensi viikolla täytyy ottaa kunnon treeniä ainakin kuutena päivänä, ei rantakeleihin enää niin paljon aikaa kuitenkaan ole.

Treeni-innoittajina on kuluneilla viikolla televisiosta tullut todellisia bodarin korkeita veisuja, eli Rambo-elokuvia, joissa sankarilta lähtee paita lähtee aina jossakin vaiheessa filmiä. Ja kyllähän Sylvester Stallone parhaina päivinään ylimääräiselle rasvakudokselle oli kyytiä antanut. Tietenkin ns. ameriikan herkkua oli saattanut perunan ja pekonin kylkiäisenä lautaselle tuolloin tiensä löytää.

Hieman lisää populaarikulttuurin ilmentymistä. Minun on jo pitkään tehnyt mieli kirjoittaa salimusasta, joka on muuten todella monessa blogissa suosittu aihe. Kaikenlaisia listoja maailmalta löytyy, mutta musasta eivät saliharrastajat taida kauheasti ymmärtää, siinä määrin räppiä ja R&B:tä listoillensa ovat laittaneet. Country ja Western vielä puuttuisivat. Nykyinen salimme on siitä hyvä, että Klaus Flamingin Keskiviikon perinteiset ja Torstain terävämmätkin saavat soida kaikessa rauhassa, eivätkä mummelit tai ukkelit käy kovinkaan helposti säätämässä kanavaa Aallolle, Novalle, Iskelmälle tai mitä näitä jokaisellejotakin-taajuuksia nyt ikinä onkaan.

Peteltä ei oikeastaan musalistaa voi kysyä, koska kaiken alleen jyräävä komppi tai kohtalokas toonika-dominantti-asetelma ovat hänelle vierasta estetiikkaa, vaikka Pete arvostettu humpantaitaja onkin. Pete ehkä julkaisee listan omilla painotuksillaan myöhemmin. Tässä kuitenkin Rautahumpan huhtikuun 2012 virallinen top 10 salimusalista:

It's a Long Way to the Top - AC/DC
Symphony of Destruction - Megadeth
War - Vince DiCola
Public Enemy No.1 - Megadeth
The Last in Line - Dio
Balls to the Wall - Accept
Pull Me Under - Dream Theater
Animal Attraction - Reckless Love
Perfect Strangers - Deep Purple
Powerslave - Iron Maiden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti