Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

lauantai 1. joulukuuta 2012

Parempaa luvassa

Tällä hetkellä luminen viima käy leveysasteillamme vaakatasossa, joten unelmoinnit leppeästä hölkkäpolkutuokiosta lienee syytä unohtaa. Aikoinaan, kun juoksimme pienellä porukalla paljonkin, muodostimme neljän säätyypin ulkoilusuosioteorian:

I - Aurinkoinen, leppeä ilma, kaikki kynnellekykenevät pururadalla tai ladulla.
II - Puolipilvinen, viileämpi keli, vähemmän jengiä, mutta ainakin kuntohullut ja koiraharrastajat mestoilla.
III - Maltillinen sade ja muutamia lätäköitä. Epäsuosituin ulkoilukeli, ei ketään ruumiinkulttuuria tekemässä.
IV - Todellinen koiranilma, vaakasuoraa viimaa, pyryä, hiekkamyrskyä, heinäsirkkoja ja taifuuni päälle. And behold! - Hölkkäkunkkuja ja pururatadiivoja huomattavasti enemmän kuin III-tasolla.

Asia on aina ollut todellinen mysteeri. Pieni tihku kartoittaa kaikki, mutta todellinen rajuilma taas houkuttaa sokeripojat ja -tytöt takaisin.

Nomutta. Tiistain, torstain ja perjantain saldona oli mukavat salitreenit. Kun siihen vielä yhdistetään maltillinen syöminen, tuntuu siltä kun saattaisin olla hyvässä tikissä jo joulun tienoilla. Toki kaikki adventtiherkut ovat alati vainoamassa vielä viikkoja.

Torstaina kävin työpaikkani lähellä olevassa salissa ja tein alkuun perinteisen 1km mattojuoksun. Olen nyt alkanut nopeuttaa tahtia ja pidin nopeutena 10,4 km/h. Tämän jälkeen tein 28 leukaa neljään settiin jaettuna.  Seitsemän toistoa oli siis maksimi yhtä sarjaa kohti. Tästä inspiroituneena päätin tehdä hauksia ja ojentajia. Leukojen jälkeen siis Scott-punneruksia ja sitten käsipainoja, joilla sarjat piti alkukokeilun jälkeen taas tehdä nivusen seudulta ylöstuotuna, koska sivuilta aloitettu hauiskääntö ranteen vääntöineen tuntui taas vastenmieliseltä.

Lyhyen vatsalaitesarjan jälkeen tein ojentajia hiihtoasennossa ylätaljassa ja samassa vehkeessä vielä olan yli ojentajat. Nämä liikkeet tuntuivat kyllä vielä perjantainakin. Loppuun juoksin 5,5 km ja viimeiset 700m 14,6 km/h. Treeni maistui jo kohtuulliselta.
Perjantaina juoksuvauhti oli samaa luokkaa, vain määrä oli hivenen pienempi, yhteensä 6,2 km. Tein nyt kulmasoutua käsipainolla (á 27,5 kg) ja kp sivunostoja 8 kilolla. Ysilläkin olisi ehkä mennyt, mutta lepsuilin. Tein myös pystypunnerruksia 15 kg:n punnuksilla ja tietenkin leuat, joita nyt meni 30 toistoa ja eka sarja leveällä otteella.

Endomondon mukaan olen saanut aikaiseksi sekä loka- että marraskuussa yli sata juoksukilometriä, mikä on ihan hyvä määrä, kun salihommia on kuitenkin mukana. Säätilakin on suosinut kun ulkona on päässyt taipaleelle ilman tolkuttomia kinoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti