Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Matkaluistelun korkea veisu

Nyt kun vihdoin osaan kutsua auratulla radalla viilettämistä matka- eikä retkiluisteluksi, on ko. harraste muodostunut olennaiseksi osaksi tätä härkäviikkojen aerobista liikuntaa. Perjantaina oikein kokeilemalla testasin raajojani ja rajojani ja sain 17 km:n aikana aikaiseksi 12 minuuttisen, jossa etenin kaikkiaan 3920 metriä. Hieman tuo nelosesta uupuminen harmittaa, vaikka Endomondo näyttäneekin lukemia pikkuisen alakanttiin. Vielä sunnuntaina vetelin auringonpaisteessa haperoksi menneellä jäällä 14 kilometriä ja korkealle nousi tunnelma.

Jo jonkin aikaa olen kiinnittänyt huomiota kanssaluistijoiden menopeleihin ja kyllähän se niin vain on, että pitkäteräisillä naapuri saa ylläpidettyä noin 20 km/h:n vauhtia selvästi hokkarikiitäjää vaivattomammin. Suomessa varsinaisia pikaluistimia näkee harrasteradalla harvemmin, mutta luistelusuksimonoihin kiinnitettävää terää sitäkin useammin (ks. http://rautahumppa.blogspot.fi/2013/02/millainen-saarikylien-rekiluistelurata.html). Maailman ainoat mainstrem-matkaluistinmarkkinat taitavat olla Hollannissa, jonka verkkokaupoista löytyy mm. Filan ja Headin pehmeäkenkäisiä pitkäteräluistimia, jotka siis terää lukuunottamatta muistuttavat nykyaikaista rullaluistinta. Koska kausi täälläkin on vääjäämättä loppumassa, en varmaankaan ihan vielä täytä tilauskaavaketta. Intersportista löysin kuitenkin mainion ja varsin pro-henkisen hiihtovisiirin peräti neljänneksellä 118 euron ovh:sta. Loppukauden luistelulenkeillä ainakin tyyli on siis kunnossa.


Olenkin ollut aikeissa sanailla taas muutaman lauseen miesten kuntoiluvaatevalikoimista, koskapa täällä pohjoisen, mukavuudenhaluisen, vaatimattomuudestaan kuulun miesväen tarjolle ei pannahinen vieköön tarjota kuin lötköreisiverkkareita ja niitä sielunvihollisen joka ikiseen vaatekappaleeseen kiroamia resoreita. Koska kelpo treenikumppanini Pete ja lisäpaino-Timpa ovat varsinaisia metroseksuaaleja, lienee heilläkin asiaan kommentoitavaa.

Ehdin viikonloppuna myös salille, jossa vedin mm. aerobisia matolla ja crossarilla. Salimusat olivat Radio 957:n perillisellä kohdallaan, sillä alkumatolla kuului Dion Don't Talk to Strangers, punttipuolella Megadethin Public Enemy No. 1 ja krossarilla vieläpä mestari Gary Mooren versio Free-hitistä Wishing Well. Näitä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti