Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Aspiraatio ja perspiraatio

Rautahumppa haluaisi lisätä kuvan jokaisen jutun yhteyteen, mutta tällä kertaa mennään pelkällä tekstillä. Tänään päivän treenisaliksi valikoitui uusittu sali työpaikkani lähellä, sama paikka jossa olemme muun muassa todistaneet Asessori-Teemun mallikasta treenia. Kaduilta kuulemamme sanan perusteella Teemu on laittanut kuntoilussaan niin sanotun ison vaihteen silmään ja mies onkin hoikistunut sekä kerännyt lihasta silmin nähden sitten viime näkemän. Posketkin punoittavat tervehenkisesti. Iltasalilla Teemua ei kuitenkaan näkynyt, koskapa oli suorittanut harjoitteensa jo aamutuimaan.

Aamun virkkuudelle on syynsä sillä kyseinen sali on arki-iltaisin mitä ruuhkaisin. Huolimatta salin kohtuullisesta koosta ja laitteiden lukumäärästä, lähes kaikkiin laitteisiin ja suoristuspaikkoihin oli ruuhkaa. Varsinkin lämmittelylaitteet olivat sen verran kovassa käytössä, etten edes yrittänyt alussa juoksumatolle vaan tein lämmittelyt kuntopyörällä ja crossarilla.

Tämän jälkeen alkoi soveltaminen, josta PT:mme Johanna on usein meitä kuumottanut. Vieraassa (ja ruuhkaisessa) salilla suorituspaikat houkuttavat kokeilemaan uusia juttuja tai kärsimättömän kanssaliikkujan niskaan porautuva katse tekee sarjoista hosuvia ja kiire seuraavaan liikeeseen on ilmeinen. Tein alkuun leukoja kaikkiaan 7 toistoa x 4, joissa vaihtelin leveätä ja kapeaa myötäotetta. Sitten pitkästä aikaa vatsoja miinuspenkillä, penkkipunnerrusta 60 kilolla, sitten ylätaljavetoja ja alataljahauksia. Liikeet päätin Lisäpaino-Timpan bravuriin, eli liikkeeseen, jossa kahvakuula tempaistaan maasta rinnan kautta ylös pään yläpuolelle. 30 toistoa molemmilla käsillä sai kyllä sykkeen kohoamaan.

Lopuksi pääsin juoksumatolle pienen jonotuksen päätteeksi. Salin kiivas käyttöaste oli tällä välin saanut ilman hyvin sakeaksi, joten päätin 22 juoksuminuutin riittävän. Nopeudeksi asetin 11,4 km/h,  joten ajassa taittui 4 km treenihetken sinetiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti