Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

torstai 9. elokuuta 2012

Haastettu rautahumppa

Kuten keskisen Pirkanmaan musiikki- ja urheilupiirit varsin hyvin tietävät, olemme Peten kanssa jatkuvasti erinäisissä ongelmissa finanssiasioita koskien. Olemme jo vuosia toimineet takaajina toisillemme ja edelleenkin maksamme vekselivelkoja 80-luvulla hankituista, Bose-merkkisistä laulukamoista. Tämän perusteella haastemiehen vierailu ei siis olisi kauhea yllätys. 

Tällä kertaa Rautahumppa haastettiin kuitenkin paljon myönteisemmissä merkeissä ja hyvällä tuurilla saatamme selvitä tilanteesta ilman kaupunginvoudille suuntautuvaa tulonsiirtoa. Ansiokas liikuntapäiväkirjabloggaaja, Jaanaba esitti haasteessaan muutaman kysymyksen, johon yritän seuraavassa sepustaa mahdollisimman oikeita vastauksia. Toisin sanoen, puhun niin totta kuin pystyn.


1. Kauanko olet harrastanut liikuntaa?
Olen ollut aina kiinnostunut liikunnasta, mutta kouluaikoina olin ajoittain sitäkin porukkaa joka valittiin joukkueeseen viimeisenä. Ensimmäinen juoksutapahtuma, johon osallistuin taisi olla vuonna 1992 ja juoksupäiväkirjaa aloin pitämään vuonna 2001.
 
2. Mitä ajattelet liikkumattomista ihmisistä?
Olen melkein kateellinen niille geeniloton voittajille ja täydellisen joogavartalon omaaville, jotka vain pelaavat päivästä toiseen pleikkaria ja lounastavat Arnoldsilla ilman liikuntakontribuutioita. Itse saan kyllä liikunnasta sen verran iloa, että harmi niille jotka eivät ole sopivaa liikuntamuotoa itselleen löytäneet.

3. Oletko eläinten ystävä, onko lemmikkieläimiä?
Kissa. Omalaatuinen ja harvinaisen itsepäinen luojan mieliharmi. Laiskanpulskea otus, jolle siunaantunut täydellinen fysiikka korvaa osittain hieman puutteellisen järjenjuoksun. Makoilee päivät ja ihmispalvelija kantaa vielä ruuankin tassun ulottuville.

4. Jos saisit valita vain yhden lajin mitä harrastaa mikä se olisi?
Jaa-a. Vaikea kyssäri. Jos juoksu kulkisi hyvin niin sitten varmaan se, koska se on hyvätehoista puuhaa. Toisaalta purjelautailu voisi myös olla mukavaa, mutta ehkä pidemmän päälle sekin alkaisi kyllästyttää. Lukitaan siis juoksu.
 
5. Oletko Facebookissa, miksi?
Työni liittyy yhteisöpalveluihin ja sain vuonna 2007 kaveripyynnön brittiystävältäni, jolloin vielä luulin että FB on Kansainyhteisön oma kotkotus ja vain yksi frendisivusto muiden joukossa. Aina välillä on mukava lukea uutisvirtaa tai postailla Endomondo-saavutuksia profiiliin.

6. Oletko liikunnallisesta perheestä lähtöisin?
Näin voisi sanoa. Äiti on aktiivinen ulkoilija ja toiminut liikunnanopettajanakin. Isä taas on väkivahva maanviljelijä ja metsästäjä. Myös veli urheili nuorena paljonkin. Lisäksi kotona katsottiin televisiosta kaikki mahdolliset hiihtokilpailut ja olympilaiset.

7. Unelmiesi matkakohde?
Mukavimmat matkani ovat tähän mennessä suuntautuneet Kanadaan, mutta Australia ja Japani kiinnostaisivat tällä hetkellä eniten.

8. Kuinka paljon nukut?
Se vaihtelee paljonkin. Periaatteessa pärjään vuorokaudessa viidellä tunnilla, mutta univelkaa kuron joskus kiinni 11 tunnin levolla. 

9. Lempiruokasi?
Stroganov.

10. Aiotko liikkua niin kauan kuin mahdollista?
Kyllä varmaankin. Tietenkin huolellinen kuntoutus on vammojen sattuessa tärkeää.

11. Kuinka vanha olet?
Tjaa. Nyt tulikin paha. Tekisi mieli vastata tähän Peten ikävuosilla, mutta pitää olla reilu. En kuitenkaan halua paljastaa ikääni, joten paljastan tässä vain syntymävuoteni, joka on 1972.

2 kommenttia:

  1. Oi onpa hieno kissa.

    Juoksu on kyllä hyvä laji, siinä huomaa oikeesti liikkuneensa. Sen määkin varmaan valittisin jos olis pakko. Onneks ei kuitenkaan oo.

    VastaaPoista
  2. Rullaluisteluakin mietin hetken, mutta ainakin mulla on vaikea saada siitä tehoja irti ja homma menee maisemien katseluksi. Tein äsken 40 km:n lenkin ja syksyn ensituulahdukset alkavat kohmettaa sormia, hellettä saisi vielä tulla. Kissa muuten kiittää kovasti kehuista!

    VastaaPoista