Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

tiistai 1. lokakuuta 2013

What a year! - Rullaluistelukausi 2013

Muistan takavuosilta, kun maineikkaan teknologiayhtiön johto hihkui hurmostilassa lähes yhtä spiritualistisille osakkeenomistajille "What a year, what a year!", tai jotain sen tapaista. Kovaa kyytiä on sama firma saanut tänäkin vuonna, mutta pörssiväki hihkuu ko. mantraa varmaankin astetta pienemmällä innolla.


Itse tein mielestäni loistokesän rullaluistelun jalon lajin suorittajana. Nyt voidaankin käydä pieni retrospektio tuohon säidenkin puolelta pitkäksi vehähtäneeseen kauteen. Kilometrejä tuli siis koottua kuvan mukaiset 1273 tai ehkä hieman enemmän, sillä Endomondo lienee pettänyt 2-3 kertaa vauhdin huumassa. Rullaluistimilla tuli seisottua yhteensä 89 tuntia. Jäällä taas luistelin alkuvuonna 330 kilometriä kaikkiaan 24 tunnissa. Rullilla keskinopeus oli siis 14,3 km/h, jäällä 13,3 km/h. Jäällä taisi olla parilla kerralla sauvatkin mukana, mutta rullilla niitä en ole käyttänyt.

Kuten kuvasta näkyy, aiempien vuosien saavutukset ovat olleet ainakin luistelun osalta vaatimattomampia, määrien jäädessä 450 ja 550 kilometriin. Toisin vihreänväristä palkkia, eli juoksua olin kerännyt aiempina vuosina hieman tämän vuotista enemmän, tosin kuluvaa vuotta on vielä jäljellä.

Kuukausigraafi luistelumääristä on kesäkuusta alkaen laskeva kuin lehmän häntä. Ilmat olivat suosiolliset, jopa erittäin suosiolliset koko kesän, mutta varsinkin heinäkuun kaksi ulkomaanmatkaa ja elokuun kiusallinen flunssa verottivat luistelupäiviä hiukan. Ostin uudet K2-luistimet heinäkuun lopussa. Yhdessä kehittyneen luistelutekniikan (ja ehkä parantuneen kunnonkin) kanssa tämä nosti elo-syyskuun keskinopeuden 15.6 km/h lukemiin ja syyskuun kaikkiaan 135 kilometriä luistelin 8 tunnissa, eli noin 17 km/h keskinopeudella.

Kauden aikana rullaluistelin 46 päivänä. Mukana oli kolme yli 60 kilometrin lenkkiä, joista nopein oli viimeisin syyskuun puolessa välissä, eli 60,5 km ajassa 3.46. Reitin aikana luistelin uuden maratonennätyksen joka on nyt 2.26, samoin kellotin viidelläkympillä ajan 2.56. Kahdesti kykenin luistelemaan 10 kilometriä reiluun 26 minuuttiin ja samalla Saarenmaantien lievästi alamäkeen viettävällä reitillä luistelin samoin kahdesti 5 kilometriä alle 12 minuutin. Erityisen tyytyväinen olen siitä että pitkienkin lenkkien keskinopeus on kauden aikana noussut lähemmäs 20 kilometrin tuntinopeuksia. Double Push -tekniikassa on vielä aika lailla hiomista, mutta eteenpäin on menty. Kovasti jo odotan jääkauden alkamista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti