Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

torstai 13. kesäkuuta 2013

Maraton 2:27:59

Mahtaakohan postauksen otsikko olla riittävän harhaanjohtava ja juonen paljastuessa tarjota molemmille Rhumpan lukijoille blaaaaah-tyyppisen, hanavedeltä soundaavan elämyksen. On nimittäin tunnustettava, etten suinkaan painellut maratonia kyseiseen aikaan juoksupelillä, vaan rullaluistimilla.

Pidän silti kahden ja puolen tunnin alitusta
kelpo saavutuksena, varsinkin kun ensimmäinen luistelutunti kuluu aina itseltäni maisemia katsellen ja ihmetellen. Toinen tunti sen sijaan vei minut 19,1 km:n päähän ekan tunnin loppusijainnista joten ennätykset sen kun paukkuivat.

Työ-, hurvittelu- ja jälleen työmatkat ketjutettuani jouduin pitämään pienen liikuntatauon, ja mikä pahinta tämä aika kului lähinnä bussin, lentokoneen ja henkilöauton penkeillä istuen ja makeisia nauttien. Aineenvaihduntani halvaantuessa ja turvotuksen iskiessä koin sentään tunnelmia lähialueilta rannikkoseutuja, Karjalan kannasta ja aina Lapin selkosia myöden.


Pohjoisessa minulle järjestyi aikaa mahdollisuus urheiluun. Koska rullaluistimeni olivat unohtuneet toiseen matkakassiin, päätin kokeilla pikku tauon jälkeen juoksulenkkiä. Jouduin kuitenkin ostamaan edulliset markettikengät, sillä myös Brooksini olivat kadonneet retkeilyn tiimellyksessä.

Hieman arvelutti pukea 59 euron Adidas Duramot jalkoihin, mutta vauhdin vaivattomasti vain kasvaessa kokemus oli sangen miellyyttävä. En edes muista koska viimeksi olisin juosten edennyt joka ainoan juoksukilometrin alle 7:n ja satunnaisesti jopa alle 6 minuutin kilometrivauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti