Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Tavoitteet 12 minuuttiin

Syyskuun yltäkylläisessä aamuauringossa kylpevä Ratinan monuumentaalinen yleisurheiluareena sai kunnian todistaa kaamoksen ensimmäisiä Rautahumpan juoksurataharjoitteita. Niihin tarjoutui parahultainen mahdollisuus sillä muuan Janne, maineikas kamppailu-urheiluexpertti ja kykenevä jääkiekkomaalivahti lähestyi Rautahumppaa Cooper-testimenestystä tavoittelevan juoksutreenikonsultaation merkeissä. Arvatenkin RH:n ammoisilla testimenestyksillä suoritettu torveen toitottelu oli tavoittanut otollisen kuulijakunnan ja pahaa-aavistamatonta kasvualustaa.

Jannen 12 minuuttinen ahdinko ja sielun curimus ottaisi paikkansa jo kuukauden perästä, joten aikaa velttoiluun tai mentaaliseen saamattomuuteen ei olisi. Rautahumpan aboriginaaleille Cooper ei kuitenkaan olisi ajankohtainen, ellei sitten foxgeneralissimus Pete olisi sellaista muilta salatusti aikeissa toteuttaa. Internetin lukuisat palvelinsalit suoltavat reittiaparaattiensa avulla mitä moninaisimpia treeniohjeita, joissa vilisevät niin peruskuntolenkit, kovat viikot, anaerobiset tasot kuin vauhtileikittelytkin. Valmennettavan 'onneksi' Rautahumpan veteraanit ovat menettäneet mojovan viipaleen kognitiivisista perusominaisuuksistaan, kuten lyhyt- ja pitkäkestoisen muistinsa kapasiteetista, eivätkä toisaalta muutenkaan luota niinkään näpertelyyn kuin suoraan toimintaan.Treeniohjelmaksi päätettiinkin yksissä tuumin valita heti ensimmäinen Stetson-Harrison triangulaatio, 4 x 800m soljuvalla 15.1 km/h keskinopeudella ja 3-4 minuutin välipalautuksilla. Treenihän osoitti tenhonsa jo AD 2008, jolloin muuan rautahumppaaja ylitti moisen ohjelman voimaannuttamana tuon maagisen 3000 metriä ja pisteeksi ä:n päälle toimitti vielä oman ennätyksensä Pirkan Hölkässä.

Tällä kurin jouduimme pidättäytymään 800 metrin vedoista ja tyydyimme yhteen ratakierrokseen jonka toistimme viidesti. Tavoitevauhdissa kuitenkin pysyttiin ja luottavainen tulevaisuudenusko säilyi kelpo kumppanuksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti