Maanantaina massalla - tiistaina timmisti, kuntoilun kaaos ja kosmos in English

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Palo Alto, flunssa ja paluu salille


Maaliskuun toiseksi viimeinen viikko toi tullessaan varsin eksoottisen matkakohteen, kun työkuvioiden kautta pääsin vierailemaan Yhdysvalloissa, Kalifornian Piilaaksossa. Suomalaisesta näkövinkkelistä tuo San Franciscon lähialue on oikeastaan yhtä kaupunkia, vaikkakin alueellisia eroja  on kortteleiden välillä suuresti. Yht'äkkiä Lexukset ja Teslat vaihtuvat Hiaceen ja rakennuskanta muutuu vaatimattomaksi, kunnes se silmänräpäyksessä taas muuttuu entistäkin huikeammaksi. 

Työkuviot antoivat niukasti mahdollisuuksia urheilufasiliteettien testaamiseen, mutta pari puolentoistatunnin hölkkävauhtista lenkkiä Stanfordin yliopistoalueella antoi kyllä helposti viitteitä siitä, minkälaisia kissanpäiviä yleisurheilussa, uinnissa, soikiopallossa tai tenniksessä lahjakas opiskelijanuori voisi kampuksella viettää. Amerikkalaisen yliopistojalkapallon mahtiseura Cardinals tarjoaa peleilleen puitteet Helsingin olympiastadionia isommalla areenalla ja ilmasto on jo maaliskuussa suomalaista suvea vastaava. Todistin lenkin aikana ihkaoikeaa haavipallotaistoakin, mikä näky vainoaa varmasti unissa vielä pitkään. Viikon urheilullinen kohokohta oli kuitenkin San Jose - Anaheim kiekko-ottelu. Hiukan tasapaksu rutistus ei pelinä yltänyt aivan 2009 näkemäni Vancouver - Detroit -pelin tasolle, mutta suomalaislegendojen (Selänne, Koivu ja San Josen Antti Niemi) näkeminen kruunasi illan.

Under Armour -urheiluvaatemerkki näkyy tuntuvasti ainakin Bay Arean ostoskeskuksissa. Hintataso on vaatepuolella selvästi Suomea edullisempi, joten itsekin tuli haalittua mukaan paljon UA-tarpeistoa, kuten kuvassa olevat sisäurheilutossut.

Kotiinpaluu oli arvatenkin täynnä koettelemuksia. Päälimmäisenä eeppisiin mittasuhteisiin yltänyt aikaerodarra, jonka heikentämänä sairastin myös kunnollisen flunssan. Vähittäinen paluu salirytmiin on nyttemmin onnistunut. Viikon kahtena salipäivänä haukset ja olkapäät ovat jälleen saaneet kyytiä. Right on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti